Σπουδαστική Μέριμνα
Στα πλαίσια της Σπουδαστικής Μέριμνας στους σπουδαστές του ΤΕΙ χορηγούνται:
  • βιβλία και διδακτικές σημειώσεις.
  • Υποτροφίες με κριτήριο την επίδοσή τους στις σπουδές σε συνδυασμό με την οικονομική τους κατάσταση.
    Στους σπουδαστές του ΤΕΙ που καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις παρέχονται επίσης:

α. Σίτιση. Προσφέρεται δωρεάν πρωινό, γεύμα και δείπνο στο εστιατόριο που λειτουργεί στο χώρο του ΤΕΙ σε αυτούς που δικαιούνται κάρτα σίτισης. Επίσης, στο εστιατόριο μπορούν να σιτίζονται και όσοι δεν δικαιούνται κάρτα σίτισης πληρώνοντας το αντίτιμο.

β. Στέγαση. Οι οικονομικά ασθενέστεροι σπουδαστές φιλοξενούνται σε δωμάτια ξενοδοχείων μέχρι το τέλος του σπουδαστικού έτους 2002-2003 με τα οποία το ΤΕΙ έχει συνάψει ειδικές συμβάσεις και από το νέο έτος θα λαμβάνουν ειδικό επίδομα ενοικίου, όσοι έχουν τις προϋποθέσεις.

γ. Δάνεια υπό προϋποθέσεις και

δ. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εφόσον δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς. Λειτουργεί και ιατρείο με καθημερινή πενθήμερη λειτουργία και δυνατότητα κάλυψης τυχόν έκτακτων περιστατικών μετά από τηλεφωνική κλήση. Το ιατρείο έχει καλυφθεί με επαρκή βιοϊατρικό και υγειονομικό εξοπλισμό για τις ανάγκες της καθημερινής του λειτουργίας, αλλά και για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Παρέχει συμβουλές για θέματα υγείας, οργανώνει εκστρατείες για πρόληψη ασθενειών, αιμοδοσίες και παραπέμπει στα κρατικά νοσοκομεία και εξωτερικά ιατρεία.

ε. Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου. Στους σπουδαστές χορηγείται, μετά την εγγραφή τους, από τη γραμματεία του τμήματος δελτίο (πάσο) που τους παρέχει μειωμένη τιμή εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Λειτουργούν επίσης:

  • Τμήμα Αναπαραγωγής εντύπων για την εκτύπωση των σημειώσεων που διανέμονται δωρεάν στους σπουδαστές και
  • Αθλητικές Εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και γήπεδα τένις.

Κάθε χρόνο και με επιμέλεια των ειδικών γυμναστών, που ανήκουν στο Ε.Π., οργανώνονται εσωτερικά πρωταθλήματα σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Ομάδες σπουδαστών μετέχουν σε Εθνικά Πρωταθλήματα Σπουδαστών - Φοιτητών, αλλά και σε Ευρωπαϊκές - Παγκόσμιες διοργανώσεις.

Σπουδαστές με ειδικά προσόντα δύνανται να απασχολούνται μερικώς σε διάφορα προγράμματα του ΤΕΙ και σε ειδικές υπηρεσίες του ιδρύματος.

Για τους εργαζομένους σπουδαστές του ΤΕΙ προβλέπονται διευκολύνσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 483/84 για τη "Διευκόλυνση των σπουδών των εργαζομένων σπουδαστών" ΤΕΙ.

 
Τα πνευματικά δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα στο ΤΕΙ Πειραιά